Volleybalvereniging Ouvol

Volleybalvereniging Ouvol is sinds 1975 de volleybalvereniging in Oudleusen. De betekenis van de naam van de vereniging is niet erg moeilijk af te leiden en behoeft geen verdere uitleg. Alle thuiswedstrijden worden gespeeld in ‘Ontmoetingscentrum de Wiekelaar’, uiteraard in Oudleusen. Voor meer informatie kunt u in het menu verder klikken.


Wat is Volleybal?
Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. De beide teams bevinden zich ieder op hun eigen helft en proberen door het slaan of tikken tegen de bal deze op het tegenoverliggende deel van het speelveld binnen de lijnen de grond te doen raken. Wie het eerst een afgesproken aantal punten (meestal 25) heeft behaald wint de set. Wie het eerst een afgesproken aantal sets (meestal 3) heeft gewonnen wint de wedstrijd.

Op de zijkanten van het net, precies boven de zijlijn, zijn twee antennes geplaatst. Een bal die naar het speelveld van de tegenstander wordt gespeeld moet tussen deze antennes door gaan.

In de oorspronkelijke variant, het gewone zaalvolleybal, bestaat ieder team uit zes personen en meet het veld 9 bij 18 meter.

In de loop der tijd zijn er een aantal varianten ontstaan waaronder zitvolleybal, minivolleybal, beachvolleybal.

Kom ook volleyballen!

Lijkt het jouw ook leuk om te volleyballen bij een gezellige vereniging? Geef je dan op! Je mag uiteraard eerst een paar keer mee komen trainen!